Question:

Problemes en les videoconferències

(Last edited: Monday, 1 March 2021, 6:57 PM)
Answer:

Si tens problemes per accedir a una videoconferència, o amb la connexió un cop et trobes dins, aquí et proposem un llistat d'opcions per solucionar els problemes:

a) Comprovar que la càmera i el micro es troben connectats (en cas de perifèrics externs al dispositiu). Pots provar de canviar de port USB

b) En el cas de càmeres integrades, mira que no es trobi tancada o amb algun element que estigui tapant. Comprova si existeix una llum al costat, indicatiu que està encesa.

c) La càmera i el micro tenen els permissos adequats. Normalment t'ho demana al entrar a la videoconferència. En cas de no saber-ho, segueix aquests passos

PAS 1:

PAS 2: 

PAS 3:


d) Mira la configuració de Jitsi referent a càmera i micro. Al costat inferior dret, trobaràs uns puntets, on si cliquem trobem un seguit d'opcions, a destacar la de Configuració, amb un símbol d'engranatge. Allà podem veure quins dispositius de càmera i micro estan activats. Potser algun no es troba activat o si tenim més d'un micro o càmera, no es troba activat el que desitgem.e) Prova de canviar de navegador (per connexions des del PC). Les millors opcions són Google Chrome i Mozilla Firefox.

f) Prova de deshabilitar temporalment l'antivirus. Moltes vegades, per temes de seguretat, pot bloquejar aquest tipus de connexions.

g) Surt de la sala de videoconferència i torna a accedir-hi. Existeix la possibilitat que a l'entrar no hagi carregat bé tots els complements.

h) Reiniciar l'ordinador

i) Comprova la configuració de Windows.

PAS 1: 

PAS 2: 

PAS 3: 

j) Neteja les galetes del teu navegador. Per fer aquesta acció hauràs d'anar a netejar l'historial a la configuració del navegador o prémer Ctrl + H

k) Si estàs en un dispositiu mòbil o tauleta, has de tenir l'aplicació que toqui. En el nostre cas, JITSI. Algunes opcions ja esmentades serveixen també per aquest tipus d'APP.

l) Prova de forçar la detenció de l'aplicació i tornar a provar. No tinguis altres APP en funcionament, per maximitzar el rendiment del nostre dispositiu.

m) Si pateixes talls o intermitències a la videoconferència, comprova la teva connexió a la xarxa. Per fer-ho, dins de la mateixa videoconferència, a la pantalla de cada participant hi veuràs una icona de color verd, groc/taronja, vermell o gris. Aquest color (a més, és molt similar al símbol de connectivitat WI-FI) indica la qualitat de la connexió. Verd és molt bona connexió, i baixant gradualment fins a gris, on la connexió s'ha perdut o es troba gairebé a punt de perdre's.

» Preguntes freqüents